Sales Masterclass

Tal van termen vliegen ons constant om de oren, maar uiteindelijk begint en eindigt sales met verbinding. Hoe slaag je daarin? Hoe bouw je een relatie op? Hoe laat je jouw meerwaarde echt voelen vanuit wie jij bent?

Dit zijn de vragen die we dagelijks krijgen. Een masterclass is een aangename manier gebleken om onze best practices te delen en bedrijven van elkaar te laten leren. 

“Sales omvat twee elementen: de verdieping van de relatie en de optimalisatie van het proces. In vijf opeenvolgende sessies nemen we jou mee door de theorie én de praktijk. Dit met telkens de authenticiteit van jouw bedrijf en jezelf als startpunt. Sales is geen doel op zichzelf, maar het resultaat van een houding, een proces dat bij je past en de juiste energie. Ik kijk er alvast naar uit!”  – Nathalie Van Oost, Lead trainer & coach bij Merluno

 

De sessies zijn voornamelijk gericht op mensen die de commerciële verantwoordelijkheid dragen binnen een organisatie en gedreven zijn om het marktpotentieel van hun bedrijf te activeren.

Wat hebben we voor jou in petto?

  • Ontwikkeling van saleskennis en -vaardigheden
  • Leren van Merluno’s groeicurve & die van de andere deelnemers
  • Technieken & tools die je in de praktijk ondersteunen en motiveren
  • Strategische activatie van het commercieel potentieel in jouw organisatie

 

Inhoud van de sessies:

 

Sessie 1: Fundamenten van Groei – be willing to be a beginner, every morning

Met welke elementen houd je best rekening voor de groei van je organisatie? Welke zaken houden je tegen en hoe kun je die overwinnen? We vliegen er vanaf moment één in, door ons eerst te ontdoen van de vooroordelen en vooringenomenheden die ons tegenhouden om ons potentieel te bereiken.

 

Sessie 2: Fundamenten van Communicatie – don’t make things too complicated, just begin

Communicatie, sales en business development zijn sterk met elkaar verweven. In deze sessie concentreren we ons op enkele do’s and don’ts op vlak van communicatie. We oefenen samen & je stapt buiten met enkele technieken die op alle facetten van je leven de communicatie makkelijker zullen maken.

 

Sessie 3: Communicatie in praktijk – go with the flow 

Sales is een verhaal van ontwikkeling, maar tegelijkertijd ook van “gewoon doen”. In deze stap worden de communicatiemodellen toegepast in een pragmatische prospectietraining. Cold calling is de snelste (en moeilijkste) manier om sales- en communicatievaardigheden onder de knie te krijgen.

 

Sessie 4: Closing, accountmanagement & upselling – be the change you want to see

Jouw voorstel (offerte) is het antwoord op de behoefte van de klant, of zo hoort het toch. Maar, hoe laat je zien dat die klant net jouw bedrijf nodig heeft? Wat werkt altijd? Wat werkt nooit? In deze voorlaatste sessie vertrekken we vanuit jouw situatie. Ons doel? Jouw closing rate als bewijs voor de meerwaarde van je bedrijf voor de markt.

 

Sessie 5: De creatie van een natuurlijke business development cultuur – in the end, it’s always about trust between people

Hoe houden we de bal rollende? Van welke geleerde technieken heb je resultaat, wat laat nog op zich wachten? In deze sessie creëren we een veilige sfeer om de verschillende ervaringen te delen en zorgen we dat ook jij een inspirator wordt binnen je organisatie.

 

Timing:

5 halve dagen van 13:30 tot 17u*:

  • 23 september
  • 14 oktober
  • 28 oktober
  • 25 november
  • 16 december

*Passen de data niet maar wil je graag deelnemen? Neem gerust contact op en we bekijken wat mogelijk is.

Praktisch:

Spreker: Nathalie Van Oost

Locatie: Le Grellelei 5, 2600 Berchem

Prijs: € 1.450 per deelnemer – schrijf in met KMO portefeuille en bespaar tot 30%

Inschrijving: Laat je gegevens achter op deze link*.

*je inschrijving is pas geldig na storting van het inschrijvingsgeld

 

Vragen? Contacteer Nathalie Van Oost via nathalie.vanoost@merluno.com.